O nama

Industry Talks Podcast nastao je, za vrijeme takozvane korona-krize kojom je još uvijek zahvaćen veći dio Europe i svijeta, inicijativom doc. dr. sc. Mire Hegedića i uz podršku Jakova Bošnjaka kao koordinatora projekta te Mihaela Zubonje kao člana tima.

Za vrijeme tekuće zdravstvene i ekonomske krize, pokazalo se od neizmjerne važnosti imati proizvodnju osnovnih zdravstvenih i živežnih sredstava u vlastitoj zemlji te se pokazalo da velika ovisnost gospodarstva prvenstveno o turizmu može imati velike posljedice za gospodarstvo. 

Cilj ovog projekta je podići svijest o važnosti proizvodnje kroz vrlo popularan format video razgovora (podcast) s vodećim osobama hrvatske industrije u kojima će naglasak prvenstveno biti na njihove karijere, na njihovo viđenje trendova i smjerova u industrijskoj proizvodnji. 

Misija ovog projekta je dati svoj doprinos razvoju hrvatske industrijske proizvodnje kroz popularizaciju industrije, okupljanje stručnjaka i stvaranje kvalitetnog i korisnog sadržaja.

Vizija nam je u narednim godinama snimiti što više kvalitetnih podcast epizoda kojima ćemo doprijeti do mladih ljudi te na taj način ojačati hrvatsko tržište rada i potaknuti razvoj karijera stručnjaka u industriji, a samim time i povećati kompetentnost cijele industrije.

Članovi

Miro Hegedić – Founder/Podcast Host

Dr. sc. Miro Hegedić je docent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Osnivač je organizacije Lean Startup Hrvatska. Radio je s brojnim hrvatskim kompanijama na implementaciji lean principa u njihove procese. Interes rada i istraživanja su mu upravljanje, optimizacija i inovacije, prvenstveno u prerađivačkoj industriji. Surađivao je s različitim timovima u procesu implementacije lean startup načela u njihovim projektima, a održava i radionice za startup timove u Europi i jugoistočnoj Aziji. Također, podučava etablirane tvrtke kako implementirati startup razmišljanje u svoje procese razvoja proizvoda.

Jakov Bošnjak – Koordinator Projekta

Jakov Bošnjak je student na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Aktivni je član studentske udruge ESTIEM, te na europskoj razini udruge obnaša dužnost “Instructor Responsible” u Lean Six Sigma odboru. U veljači 2020. godine organizirao je Lean Six Sigma radionicu za sudionike sa 7 europskih sveučilišta na kojoj je bio i jedan od predavača. Dobitnik je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020. za rad “Lean Six Sigma obrazovni program” sa kojim se želi omogućiti dostupnost ovog cjenjenog obrazovnog programa svim studentima Sveučilišta u Zagrebu. Interes pronalazi u područjima poput menadžmenta, poduzetništva i optimizacije posebice u industriji obrade metala. U slobodno vrijeme piše blog na društvenoj mreži LinkedIn.

Mihael Zubonja – Voditelj Istaživanja

MIhael cropano

Mihael Zubonja je student na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Zainteresiran je za mnoga područja poput menadžmenta i poduzetništva, zaljubljenik u automobile, no veoma željan promjene u društvu. Aktivan je član studentske udruge ESTIEM te je od ove godine na lokalnoj razini član odbora u kojem obnaša dužnost „Corporate Relations“. Također, u sklopu navedene udruge usvojio je teorijska znanja potrebna za ostvarivanje Lean Six Sigma Green Belt certifikata. Potaknut profesorovom idejom priključio se timu gdje svoj dio slobodnog vremena ulaže u vođenje istraživačkog tima te u ostale popratne aktivnosti vezane uz podcast.

Kristina Arabadžić – Marketing

Kristina Arabadžić – je studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zainteresirana je za poduzetništvo i menadžment. U projekt se uključila zbog uvjerenja da hrvatsko gospodarstvo ima mnogo pozitivnih strana koje su vrijedne promicanja. Od 2018. godine je i vlasnica obrta za ugostiteljstvo. U slobodno vrijeme voli slušati podcast-e o aktualnim temama i ljudskoj psihologiji.

Karla Radić – Marketing

Karla-stranica

Karla Radić – studentica je zadnje godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Trenutno radi u avijacijskoj kompaniji gdje razvija znanja o aeronautici. Osim strojarstva zanima ju i podatkovna znanost, a svaki slobodni trenutak koristi za učenje na online platformama. Bivša je članica studentske udruge ESTIEM, gdje je bila predsjednica odnosa s javnošću. Ljeto 2018. provela je u Sankt Petersburgu u ljetnoj školi primjene biomaterijala u medicini. U slobodno vrijeme putuje ili igra društvene igre s prijateljima.

Filip Rodin – Web

Filip Rodin – student je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. U projekt se uključuje kako bi prodonijeo u promicanju važnosti hrvatske industrije te kako bi pobliže iskusio moguće područje svog djelovanja u budućnosti. Želja mu je raditi na optimizaciji proizvodnih procesa te jednog pokrenuti vlastiti startup. U slobodno vrijeme najviše se voli baviti sportom i posjećivati kina i kazališta.

Igor Ciganović – Istraživanje

Igor Ciganović – student je diplomskog studija Fakulteta strojarstva i brodogradnje smjera Autonomni sustavi i računalna inteligencija. Veliki ljubitelj rada na studentskim natjecanjima i projektima. Zajedno sa grupom studenata FER-a, TVZ-a, FSB-a sudjeluje na međunarodnom studentskom natjecanju „Hyperloop“ pod pokroviteljstvom SpaceX-a. Grupa ostvaruje veliki uspjeh plasiravši se u polufinale. Za rad pod nazivom „Projektiranje i dizajniranje konceptualnog prijevoznog sredstva Hyperloop“ u sklopu istoimenog natjecanja dobitnik je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./19. U projekt IndustryTalks se uključio jer smatra da je važno upoznati javnost ,a ponajviše studente s hrvatskom industrijom. U slobodno vrijeme voli vježbati, družiti se s prijateljima i gledati filmove.